Ізраїль не дозволив передати Україні протитанкові ракети Spike

Читать на русском
Водночас, Ізраїль скоригував свою політику щодо Москви і поступово зайняв більш проукраїнську позицію, ніж коли росія почала своє вторгнення.
фото: Фокус

Ізраїль відхилив прохання Сполучених Штатів дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, вироблені в Німеччині за ізраїльськими технологією і ліцензією.

Про це повідомляє видання Axios, із посиланням на американських та ізраїльських чиновників.

Як зазначає видання, питання постачання зброї є однією з останніх політичних розбіжностей між США та Ізраїлем, коли йдеться про війну.

За інформацією Axios, під тиском адміністрації Джо Байдена Ізраїль скоригував свою політику щодо Москви і поступово зайняв більш проукраїнську позицію, ніж коли росія почала своє вторгнення. Проте він досі не поставляє в Україну сучасного озброєння.

Звернення президента: Зеленський обговорив з Ізраїлем висловлювання ЛавроваУкраїнський президент говорив з ізраїльским прем'єр-міністром Нафталі Бенетом та привітав його з днем незалежності Ізраїлю.

Зазначається, що високопоставлений керівник з Міноборони Ізраїлю Амір Ешель два тижні тому зустрівся у Вашингтоні із заступником міністра оборони США з питань політики Коліном Калем, щоб обговорити співпрацю у галузі безпеки між країнами.

Згідно зі словами представників США та Ізраїлю, Каль зустрівся з Ешелем і розповів про зусилля адміністрації Байдена підштовхнути країни до постачання зброї Україні та запитав, чи дозволить Ізраїль Німеччині передати Україні протитанкові ракети Spike.

При цьому, видання повідомляє, що Ешель відхилив запит, відповівши Калю, що Ізраїль буде постачати Україні лише нелетальну зброю.

Нагадаємо, що за інформацією Дмитра Кулеби, Ізраїль підтримуватиме Україну кількома шляхами.

Раніше Арестович розповів, яку зброю Ізраїль міг би запропонувати Україні.

Також нагадаємо, що рф звинуватила Ізраїль у підтримці «неонацистського режиму у Києві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: