Скандальні висловлювання Лаврова: Ізраїль більше не може зберігати нейтралітет щодо України та росії – JP

Читать на русском
Після антисемітських висловлювань Лаврова Ізраїль просто не може й надалі зберігати нейтралітет у війні України та росії, пише ізраїльська газета.

Скандальні антисемітські висловлювання міністра закордонних справ Сергія Лаврова та подальший за ним виклик посла рф в Ізраїлі знаменує собою кінець спроб Ізраїлю зберегти нейтралітет у війні України та росії.

Про це пише ізраїльська газета The Jerusalem Post.

Видання пише, що незважаючи на щиру зацікавленість Ізраїлю у небажанні ворогувати з росією, бо це може бумерангом позначитися на становищі в Сирії, щоденні жахіття в Україні та дії росії на міжнародній арені позбавили Ізраїль можливості залишатися «нейтральним».

Росія є правонаступником нацистської ідеології – Подоляк прокоментував заяву Лаврова про євреївЛавров свої антисемітські висловлювання доводить, що росія є правонаступником нацистської ідеології, вважає Подоляк.

Більше того, зацікавленість прем'єр-міністра Нафталі Беннета у посередництві в конфлікті — спочатку одна з причин, через яку він не засуджував росію, — ні до чого не призвела: Ізраїль не має ні важелів впливу на росіян, ні гарантій безпеки, які він міг би дати українцям, що зробило його серйозним посередником.

«Я дуже серйозно ставлюся до заяви російського міністра закордонних справ. Його слова не відповідають дійсності, а їхні наміри є помилковими. Мета такої брехні — звинуватити самих євреїв у найжахливіших злочинах в історії, які були скоєні проти них, і цим зняти з ворогів Ізраїлю відповідальність», – заявив Беннет.

Той факт, що Беннет був готовий публічно відчитати російського міністра закордонних справ за його коментарі, свідчить про дві речі, пише газета. По-перше, про те, наскільки жахливими він знаходить слова Лаврова. А по-друге, про те, який шлях прем'єр подолав за десять тижнів війни: від засудження війни, але без згадки про росію, до різкої критики російського міністра закордонних справ.

Те, що відбувається, газета назвала «повільною руйнацією неспроможної політики нейтралітету».

Нагадаємо, Сергій Лавров в інтерв'ю телекомпанії Mediaset заявив, що «Гітлер мав єврейську кров» і сказав, що «найзапекліші антисеміти, як правило, євреї».

«Він (Зеленський) висуває аргумент: яка може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але Гітлер теж мав єврейську кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї. «У сім'ї не без виродку", як у нас кажуть», – сказав Лавров.

У Міністерстві закордонних справ України назвали антисемітські випади Сергія Лаврова у бік президента України та євреїв абсолютно неприйнятними.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: