У Пентагоні розповіли, скільки протитанкових і зенітних ракетних комплексів передали Україні

Читать на русском
Зараз США і союзники розшукують бронетехніку та артилерійські системи, які українські військовослужбовці можуть використовувати без попереднього навчання
Генерал Марк Мілліradiosvoboda.org

США і союзники після початку російської агресії передали Україні не менше 60 тисяч протитанкових ракетних комплексів і 25 тисяч переносних зенітно-ракетних комплексів.

Про це розповів 7 квітня голова Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) США Марк Міллі на бюджетних слуханнях у Сенаті.

«Вони дуже вдячні за 60 тисяч протитанкових і близько 25 тисяч систем протиповітряного озброєння, які були відправлені Сполученими Штатами, нашими союзниками та партнерами» - сказав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Міллі додав, що зараз США і союзники розшукують бронетехніку та артилерійські системи, які українські військовослужбовці можуть використовувати без попереднього навчання.

Нагадаємо, Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний потяг з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від росії.

Естонія передала Збройним силам України чергову партію військової допомоги для відбиття російської агресії. Українська армія отримала протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, а також інше спорядження та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: