Путін не диктуватиме Україні умови миру – Шольц

Читать на русском
Олаф Шольц порівняв напад росії на Україну з ударом блискавки. За словами канцлера, дії росія віддають імперіалізмом, і зараз вся система міжнародного співробітництва в небезпеці.
Reuters

Росія не виграє війну в Україні, і умови будь-якої мирної угоди не повинні диктуватися президентом рф володимиром путіним.

Про це, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє The Guardian.

«Путін піде на серйозні переговори щодо миру лише у тому випадку, якщо зрозуміє, що не може зламати оборону України. Жодного продиктованого миру не буде: Україна цього не прийме, і ми теж», – сказав Шольц.

Зберегти обличчя путіну: на Заході стурбовані, як перемога України може вплинути на росію – PoliticoДеякі західні країни стурбовані тим, як перемога України у війні може вплинути на росію. Через це і з'явилися розмови про те, що треба дати зберегти обличчя путіну.

У своєму виступі канцлер порівняв вторгнення росії в Україну 24 лютого з ударом блискавки. За його словами, ядерна держава діє так, ніби вона має право перекроювати кордони: «Це імперіалізм, який загрожує повернути нас до часів, коли війна була звичайним інструментом політики».

Шольц також сказав, що Європа та міжнародна спільнота перебувають у критичній точці, а світ змінився з початку війни в Україні. Але в небезпеці не лише Україна, наголосив політик, а й вся «система міжнародного співробітництва, яка була викувана після двох світових воєн».

Канцлер додав, що рішуча міжнародна реакція на брутальне порушення росією міжнародного права була важливою, «оскільки вона показує, що багатополярний світ — це не світ без правил».

Раніше Шольц говорив, що агресія росії проти України є найбільшою катастрофою нашого часу, війною на знищення, після якої світ уже не буде таким, як раніше.

Нагадаємо, за словами Михайла Подоляка, у Європі починають «піднімати голову» проросійські лобісти, які просувають до порядку денного тему компромісу з росією. Але Україна в таких обговореннях не братиме участі.

Сьогодні глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс застерегла партнерів від «умиротворення» путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: