У путіна немає іншого виходу, як домовлятися з Україною – Шольц

Читать на русском
Росія зазнає поразки у війні та має зрозуміти, що вона не має іншого виходу, як домовлятися з Києвом.

Росія зазнає поразки у війні та має зрозуміти, що вона не має іншого виходу, як домовлятися з Києвом.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у інтерв'ю t-online.

«Росія не досягла жодної зі згаданих на початку війни цілей. Україна не завойована, але захищається з великою майстерністю, мужністю та самопожертвою. НАТО не відступило, а фактично збільшило свої сили на східному фланзі альянсу. А коли Фінляндія та Швеція приєднаються до НАТО, альянс стане ще міцнішим. Самі російські військові зазнали значних втрат значно більше, ніж за десятиліття кампанії Радянського Союзу в Афганістані. Путіну має поступово стати зрозумілим, що єдиний вихід із цієї ситуації – домовитися з Україною», - сказав глава уряду ФРН.

Перед цим Шольц провів телефонну розмову з Путіним. Він зазначив, що не відчув під час цієї розмови жодних змін у настроях кремлівського керівника.

На думку Шольца, у якийсь момент росія має зрозуміти, що єдина ймовірна можливість зняття санкцій – це угода з Україною. І це не може бути продиктований, нав'язаний москвою Україні світ.

Глава німецького уряду наголосив: умови миру, наміри відновити суверенітет над анексованим Кримом та подібні питання Україна вирішує сама.

Раніше Трюдо та Шольц домовилися посилити ізоляцію росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: