Хворі люди: Кулеба прокоментував ідеї деяких політиків Заходу дати рф «зберегти обличчя»

Читать на русском
Бажання деяких політиків і громадських діячів на Заході дати росії зберегти обличчя - щось на кшталт небезпечної хвороби, від якої лікує тільки історія
Дмитро КулебаGloballookpress

Деякі європейські політики, які перебувають на грошовому утриманні у росії, роблять заяви, які зводяться нібито до необхідності дати росії «зберегти обличчя» у війні з Україною. Це хворі люди, яких вилікують хіба що уроки історії.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Національного марафону.

«Ці люди, якщо не враховувати тих, хто просто відпрацьовує російські контракти, а залишити тих, хто щиро вірить в такі ідеї, мають класичний синдром залежності від росії» - розповів він.

Україна не поступатиметься ні п'яддю своїй території заради миру – ЗеленськийНіхто не готовий змінювати український кордон заради досягнення примарного перемир'я - ані весь світ, який підтримує Україну, ані, тим паче, український народ

Кулеба додав, що такі політики є важко хворими людьми, і що тільки уроки історії зможуть вивчити їх від російськолюбства.

«У Європі цілі прошарки, особливо інтелігенції, хворі на цю хворобу, але вилікує їх тільки сувора історія» - підсумував він.

Нагадаємо, раніше в західних ЗМІ з'явилися публікації, що деякі західні лідери, хоча і підтримують Україну, дещо [стурбовані можливими наслідками її перемоги у війні з росією. Так, на Заході побоюються, що росія зазнає «приниження», що може створити цілу низку нових проблем.

У відповідь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виключив потенційні територіальні поступки росії, які могли б призвести до припинення вогню, а також зазначив, що збереження обличчя путіна - це проблема суто путіна, а не України. Україна за підсумками війни з росією повинна повернути всі окуповані рашистами території, а також отримати від росії репарації за руйнування і судити російських військових злочинців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: