Шольц не бачить ознак швидкого припинення війни в Україні

Читать на русском
Шольц заявив, що гармати мають замовкнути, а росія вивести свої війська з України. Але поки що канцлер не бачить ознак швидкого припинення війни.
Фото: DPA

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить ознак якнайшвидшого припинення війни в Україні. Він також побоюється можливої ескалації ситуації.

Шольц розповів про це в інтерв'ю німецькому телеканалу RTL.

«На жаль, поки що не особливо помітно, щоб виросло розуміння необхідності покінчити з цим якнайшвидше», – зазначив він.

Резніков про подальший хід війни: Нас чекають надзвичайно важкі тижні, скільки їх буде – ніхто не знаєУкраїна увійшла у довготривалу фазу війни з росією, заявив Олексій Рєзніков. Перш ніж іноземне озброєння забезпечить перелом на користь України, мине час.

Шольц сказав, що «гармати мають замовкнути, а росія вивести свої війська з України». За його словами, якщо так далі продовжуватиметься, «врешті-решт загине лише більше людей і буде зруйновано більше сіл, міст та селищ», тому війна має закінчитися швидше.

Канцлер також наголосив, що хоче поїхати до України, але не лише для того, щоб «зробити там фотосесію».

Він запевнив, що Німеччина продовжить надавати Україні озброєння. Зокрема, Шольц очікує на «досить швидке» постачання обіцяних самохідних зенітних установок «Гепард».

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц заявив, що агресія росії проти України є найбільшою катастрофою нашого часу, війною на знищення, після якої світ уже не буде таким, як раніше.

Видання Politico писало, що деякі західні лідери, серед яких і Шольц, стурбовані можливими наслідками перемоги України у війні. Так, на Заході побоюються, що росія зазнає «приниження», що може створити низку нових проблем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: