У МЗС Британії застерегли союзників від спроб «утихомирити» путіна

Читать на русском
Агресію росії не можна вгамувати, а політика умиротворення путіна може бути небезпечною, заявили в МЗС Великої Британії.
Getty Images

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс застерегла партнерів від «умиротворення» президента росії володимира путіна. Вона заявила, що Захід зараз не має відступити від своєї підтримки України.

Заява Трасс опублікована на сайті уряду Британії.

Хворі люди: Кулеба прокоментував ідеї деяких політиків Заходу дати рф «зберегти обличчя»Бажання деяких політиків і громадських діячів на Заході дати росії зберегти обличчя - щось на кшталт небезпечної хвороби, від якої лікує тільки історія

Трасс зазначила, що світ «має засвоїти уроки історії», протистояти путіну та гарантувати, що він програє в Україні.

«Агресію росії не можна вгамувати. Її треба зустріти силою. Ми не повинні допустити розвитку затяжного та все більш болючого конфлікту в Україні. Ми повинні бути непохитними у забезпеченні перемоги України за допомогою військової допомоги та санкцій. Тепер ми не можемо прибрати ногу з педалі газу», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, деякі західні лідери, хоч і підтримують Україну, дещо стурбовані можливими наслідками її перемоги у війні з росією. Так, на Заході побоюються, що росія зазнає «приниження», що може створити низку нових проблем.

Вчора стало відомо, що Італія, Угорщина та Кіпр закликав ЄС чітко виступити за припинення вогню в Україні та мирні переговори з росією.

У той же час Михайло Подоляк заявив, що в Європі починають «піднімати голову» проросійські лобісти, які просувають до порядку денного тему компромісу з росією. Але Україна в таких обговореннях не братиме участі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: