Шольц вважає, що вступ України до ЄС не можна прискорити

Читать на русском
Шольц вважає, що процес вступу України до ЄС не можна прискорити, навіть незважаючи на війну – це було б несправедливо щодо західнобалканських країн.
Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що заявку України на вступ до Євросоюзу не можна прискорити, навіть попри російське вторгнення.

Про це Шольц заявив під час виступу у Бундестазі, передає CNN.

«У ЄС немає коротких шляхів», – сказав Шольц, додавши, що тому блок повинен знайти «швидкий і прагматичний» спосіб допомогти Києву.

У ЄС назвали терміни набуття Україною статусу кандидата на вступУ червні 2022 року Україна може набути статусу країни-кандидата на вступ до Європейського союзу.

За його словами, виняток для України був би несправедливим по відношенню до західнобалканських країн — Чорногорії, Сербії, Албанії, Північної Македонії, Боснії та Герцеговини та Косово, які також претендують на членство в ЄС.

Шольц також виступив на захист постачання важких озброєнь Україні. «Допомагати в обороні країні, яка зазнала жорстокого нападу, – у цьому немає ескалації. Це внесок у відбиття нападу і тим самим у швидке припинення насильства», – сказав він, цитує Deutsche Welle.

«Всіх нас об'єднує спільна мета – не дозволити росії перемогти у цій війні. Україна має вистояти», – наголосив канцлер.

Він також відкинув спроби росії нав'язати Україні мир на своїх умовах: «Ніякого продиктованого миру не буде, тому що українці його не приймуть, і ми теж».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що якщо Україна не отримає статус кандидата на членство в ЄС, значить Європа намагається нас обдурити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: