Шольц назвав агресію росії проти України «найбільшою катастрофою нашого часу»

Читать на русском
Шольц заявив, що путін не повинен перемогти у своїй агресивній війні. За словами канцлера, він поставив свою імперіалістичну та реваншистську ідею сили та величі росії вище, ніж добробут власного народу.

Агресія росії проти України є найбільшою катастрофою нашого часу, війною на знищення, після якої світ уже не буде таким, як раніше.

Про це, виступаючи на заході, присвяченому 100-річчю «Заморського клубу» в Гамбурзі, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає DW.

Голлівуд відпочиває. Колонка Леоніда ШвецяЯкби вся ця рішучість Заходу вкластися в українську перемогу проявилася кілька місяців тому, справи були б інакші, безліч людських життів було б збережено, кількість руйнувань була б значно меншою.

Шольц підкреслив, що володимир путін «не повинен перемогти у злочинній агресивній війні проти України, і він не виграє цієї війни».

«Ми надаємо Україні будь-яку підтримку, яку можемо надати, включно з постачанням зброї, щоб вона могла захистити себе», – сказав канцлер.

Напавши на Україну, заявив Шольц, путін та його режим фактично порвали із сучасною цивілізацією, навмисно залишивши світову спільноту. За словами глави уряду ФРН, для путіна «його імперіалістична та реваншистська ідея сили та величі росії означає більше, ніж добробут власного народу».

Якщо путіну вдасться досягти своїх цілей, виникне реальне безправ'я у світовому масштабі. «Вже з однієї лише цієї причини росія не повинна взяти гору», – додав Шольц.

Нагадаємо, за словами генерала США, на сьогоднішній день є три очевидні сценарії майбутнього розвитку війни в Україні. При чому два із трьох сценаріїв означають перемогу росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: