Після знищення «Москви» росія стала набагато обережніша в Чорному морі – розвідка

Читать на русском
Знищення флагманського корабля Чорноморського флоту з потужним ППО стало для російських адміралів дуже серйозним ударом
Ілюстративне фотоСкриншот

Знищення російського ракетного крейсера «Москва» українськими ракетами змусило російське командування бути більш обережним у своїх діях в акваторії Чорного моря.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Вадим Скібіцький в коментарі виданню Крим.Реалії.

Знищення флагманського корабля Чорноморського флоту з потужним ППО стало для російських адміралів дуже серйозним ударом і змусило їх переглянути свою стратегію.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

«Після його знищення, після того, як рф оцінила саме загрозу завдання ракетних ударів по корабельному угрупованню РФ, вони стали діяти більш обережно. По-перше, вони зараз дуже чітко реагують, проводять навчання так званої «терористичної загрози». Це сталося після того, як був знищений БДК в Бердянську, це сталося після того, як була знищена «Москва», коли оголошується так звана тривога «терористичної загрози» і всі кораблі виходять в море. Це перше. Друге - переважно зараз корабельний склад використовується для завдання ударів крилатими ракетами, це чітке бойове чергування таке - два фрегати, чотири малих ракетних корабля, два підводні човни, постійно несуть бойове чергування і постійно завдають ударів по нашій території з використанням крилатих ракет «Калібр». Крім того, активно задіяні мінні тральщики, катери різного виду» – розповів Скібіцький.

Мільярд доларів на дні: у скільки обійшлося росії знищення крейсера «Москва»Сумарні втрати від повної вартості корабля і витрат на його ремонт у 2020 році перевищують мільярд доларів США

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

За попередніми даними, на борту крейсера загинуло не менше 37 осіб, приблизно 100 отримали поранення. Всього на кораблі було близько 500 членів екіпажу. Однак у росії визнали втрату тільки одного члена екіпажу крейсера. Батькам військовослужбовців строкової служби, які загинули на крейсері, настійно рекомендують підписати документи про те, що їхні сини загинули нібито в результаті неназваної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: