Офіційно: ракетний крейсер «Москва» все ж таки потонув – міноборони росії

Читать на русском
Інформацію про загибель ракетного крейсера внаслідок отриманих пошкоджень офіційно підтвердили в російському міністерстві оборони
Ракетний крейсер «Москва»Міноборони рф

Ракетний крейсер «Москва», який 13 квітня був вражений двома українськими протикорабельними ракетами, все-таки пішов на дно.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на офіційне повідомлення міністерства оборони росії.

«При буксируванні крейсера «Москва» в порт призначення через пошкодження корпусу, отриманих в ході пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив остійність. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув» - сказано в повідомленні.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Вказується, що залишки екіпажу крейсера евакуювали на кораблі ЧФ росії, які супроводжували корабель. Кількість уцілілих не називається.

Це перша втрата такого масштабу для російського флоту з часів Другої світової війни та перший випадок потоплення корабля таких розмірів з 1982 року (в ході аргентино-британської війни був потоплений аргентинський крейсер).

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: