У Росії визнали втрату одного члена екіпажу затонулого крейсера «Москва»

Читать на русском
Ще 27 людей вважаються зниклими безвісти, інших нібито успішно евакуювали з борту потопаючого корабля
Ракетний крейсер «Москва»Ukraine Media Center

Міністерство оборони росії вперше публічно визнали втрати членів екіпажу ракетного крейсера «Москва», потопленого Україною. Росіяни визнали втрату тільки одного моряка з усього екіпажу.

Про це сказано в офіційному повідомленні міноборони росії.

Ще 27 осіб оголошені зниклими безвісти. Решта 396 членів екіпажу крейсера, згідно із заявою росіян, нібито були успішно евакуйовані з крейсера на інші кораблі Чорноморського флоту і доставлені в Севастополь.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

При цьому загальна кількість членів екіпажу крейсера - врятовані плюс загиблий плюс зниклі безвісти - згідно із заявою міноборони, склала 424 людини, в той час, як екіпаж крейсера становить 510 осіб. Тобто в наявності різниця в 86 осіб.

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

За попередніми даними, на борту крейсера загинуло не менше 37 осіб, приблизно 100 отримали поранення. Всього на кораблі було близько 500 членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: