Мільярд доларів на дні: у скільки обійшлося росії знищення крейсера «Москва»

Читать на русском
Сумарні втрати від повної вартості корабля і витрат на його ремонт у 2020 році перевищують мільярд доларів США
Ракетний крейсер «Москва»EPA - European Pressphoto Agency

Російський ракетний крейсер «Москва», який затонув після поразки двома українськими ракетами РК-360МЦ «Нептун», став найдорожчою бойовою здобиччю Збройних сил України з моменту початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомляє журнал Forbes.

Так, журнал оцінив потоплений російський флагман Чорноморського флоту в 750 мільйонів доларів. Для порівняння, сумарна вартість ракет, які фатально пошкодили ракетний крейсер, становила близько 26 млн доларів.

При цьому не варто забувати, що у 2020 році крейсер завершив тривалий ремонт. Російське командування планувало, що корабель зможе прослужити до 2040 року, тому в ремонт крейсера вклали 30 млрд рублів, що за поточним курсом становить 363 млн доларів.

Таким чином, сумарна вартість потопленого російського крейсера склала більше мільярда доларів.

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: