Росіяни в обставинах секретності підняли з крейсера «Москва» трупи, документи та прилади – розвідка

Читать на русском
Росіяни кинулися не рятувати моряків, або шукати тих, що вижили, а витягувати з корпусу затонулого крейсера трупи, важливі документи та секретні прилади
Ілюстративне фотоmyc.news

Російські військові в обставинах секретності підняли з затонулого ракетного крейсера «Москва», потопленого українськими ракетами, трупи ліквідованих моряків, а також секретну документацію і прилади.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Вадим Скібіцький в коментарі виданню Крим.Реалії.

За словами Скібіцького, протягом двох тижнів силами п'яти-семи кораблів росіяни проводили на крейсері «рятувальну операцію». Щоправда, її метою був не пошук тих, що вижили, а прикриття власної некомпетентності - рятувальні кораблі, катери, буксири забезпечували вилучення з крейсера секретної документації та трупів.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

«Знімали всю апаратуру, яка там засекречена і проводили зачистку цього крейсера – діставали те, що там залишилося і що не повинно потрапити в руки третьої країни» - пояснив він.

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

За попередніми даними, на борту крейсера загинуло не менше 37 осіб, приблизно 100 отримали поранення. Всього на кораблі було близько 500 членів екіпажу. Однак у росії визнали втрату тільки одного члена екіпажу крейсера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: