Екіпаж затонулого крейсера «Москва» міг більш ніж наполовину складатися зі строковиків – ЗМІ

Читать на русском
На затонулому крейсері Москва екіпаж міг на дві третини складатись зі строковиків, загалом близько 300 осіб.

Екіпаж крейсера «Москва», який затонув у середині квітня після удару українськими ракетами, міг на дві третини складатись із строковиків.

Про це повідомляє російське медіа «Агентства» з посиланням на джерела, які контактували з батьками зниклих моряків та офіцерами чорноморського флоту.

На крейсері «Москва» загинуло 37 людей, близько 100 поранено – ЗМІЗа інформацією ЗМІ, на крейсері Москва загинуло 37 людей, сотня поранено, а скільки зникли безвісти – невідомо.

Перше джерело називає приблизну цифру 300 осіб. Два офіцери, які служили на крейсері «Москва» у 2010–2017 та 2010–2020 роках, також розповіли виданню, що у роки їхньої служби близько половини екіпажу були призовниками.

«Все зводиться приблизно до цифри 300 строковиків. Це проста практика на всіх кораблях, «Безстрашний», наприклад, з такою ж комплектацією. Потрібні матроси «принеси-подай», усі строковики ВМФ розподілені по кораблям», – заявило джерело.

З оцінкою, що близько половини екіпажу могли бути строковиками, погодилися два офіцери, які раніше служили на крейсері.

Зазначимо, на початку вторгнення в Україну володимир путін неодноразово говорив, що строковики воювати не будуть. Але пізніше в міністерстві оборони росії все-таки визнали, що солдати строкової служби беруть участь у війні.

Нагадаємо, ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Корабель згодом затонув.

Хоча на крейсері було близько 500 членів екіпажу, у росії визнали загибель лише одного. У той же час, на думку експерта, половина екіпажу або загинули, або поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: