У мережі опублікували перші фотографії крейсера «Москва» після удару українських ракет

Читать на русском

У мережі опубліковані фотографії, на яких, за даними авторів фото, зображений російський ракетний крейсер «Москва» після попадання українських протикорабельних ракет.

Фотографії опублікував сайт Oryx, який веде статистику втрат російської армії у війні з Україною.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Фотографії зроблені вдень, на них видно силует корабля з креном на лівий борт, численними ушкодженнями та димом від сильних пожеж. За деякими характерними особливостями конструкції можна зробити висновок, що це все-таки крейсер «Москва».

Відзначається, що на авторство фото претендують моряки з турецького корабля, який нібито надавав крейсеру допомогу. Однак є також припущення, що фото зроблено з борту російського пожежного судна, одного з п'яти, які гасили пожежу на крейсері.

На фото видно, що корабель дуже сильно постраждав - у нього сильний крен, дим від пожеж та серйозні пошкодження
Палаючий крейсер «Москва»oryxspioenkop.com

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня Міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: