В Угорщині пропонують ЄС ввести ембарго на інші поставки з росії - подробиці

Читать на русском
Будапешт має вирішення проблеми, і наразі чекає відповіді від Європейського союзу та його членів.
hungarytoday.hu

В Угорщині запропонували Європейському союзу ввести ембарго на морські поставки російської нафти. При цьому, пропонуючи їх замінити постачаннями наземними шляхами.

Про це повідомляє голова МЗС Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю Fox News.

Згідно з його словами, Угорщина не може погодитися із шостим пакетом санкцій проти країни-агресора, оскільки введення ембарго на російську нафту є значною «дилемою», бо 65% її постачання в країну припадає на росію.

У ЄС поки що не можуть погодити заборону на імпорт російської нафтиКраїни ЄС не досягли згоди щодо ембарго на нафту з росії. Відсутність домовленостей визнав єврокомісар Джентілоні.

Водночас, Сіярто зазначив, що Будапешт має вирішення проблеми, і чекає відповіді від Європейського союзу та його членів.

«Якщо Європейський союз хотів би покарати росію з нафтового боку, то можна ввести ембарго на морські постачання нафти, тому що це на сьогодні становить більшу частину російських постачань нафти до Європи...Якщо буде таке виключення, то наші економіки можуть продовжувати працювати, і тоді Європейський союз також досягне своєї мети», - резюмував міністр.

Нагадаємо, що Угорщина хоче сотні мільйонів євро в обмін на розблокування ембарго на нафту з росії.

Раніше голова МЗС Литви заявив, що одна країна тримає весь Євросоюз у заручниках через свою позицію щодо ембарго на російську нафту. Це Угорщина.

Також напередодні угорський прем'єр Віктор Орбан висунув звинувачення ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: