Росія не виступатиме гарантом безпеки для України - Зеленський

Читать на русском
Згідно зі словами Зеленського, сьогодні Україна продовжує розглядати коло гарантів безпеки серед країн, яким вона довіряє.
Офіс президента України

Україна разом з країнами-партнерами продовжує працювати над гарантіями безпеки. Однак, після подій в Бучі, у списку гарантів більше немає росії.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю журналістам національного телемарафону з нагоди третьої річниці з дня інавгурації.

Згідно зі словами Зеленського, сьогодні Україна продовжує розглядати коло гарантів безпеки серед країн, яким вона довіряє.

«Ми з ними розробляємо цей проєкт, його розробили. Щось подобається, щось не подобається. Ми як українці дуже багато хочемо, вони як європейці дуже скептичні. Десь там посередині ми знайдемо відповідь... Україні потрібен міжнародний договір», - заявив президент.

Мабуть, росія обрала замість продовження переговорів з Україною війну – КулебаМожна побачити пряму залежність між підвищенням агресивності росії та скороченням переговорного процесу

При цьому, він нагадав, що після звірств, які росія вчинила у Бучі, вона була виключена з договору.

«Сьогодні дійшло до того, що цей договір передбачає коло країн-партнерів навколо України без росії, гаранти безпеки - без росії. Буча деякі речі змінила», - зазначив президент.

Нагадаємо, Зеленський закликав партнерів України прийняти той факт, що росія матеріально заплатить за все свої дії в Україні, а також закликав до побудови нової світової системи безпеки, оскільки стара система показала свою імпотентність.

Раніше в інтерв'ю Зеленскький сказав, що Україна доб'ється перемоги у війні з росією на полі бою. Але сторонам все одно доведеться сісти за стіл переговорів.

Окрім цього, Зеленський розповів, як уявляв повномасштабне вторгнення рф до 24 лютого.

Також, Михайло Подоляк заявив, що переговори з рф відновляться тоді, коли це буде потрібно Зеленському.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: