Зеленський розповів, як уявляв повномасштабне вторгнення рф до 24 лютого

Читать на русском
До 24 лютого влада України розуміла, що рф готується до повномасштабної війни, але такого обсягу й нахабності не очікувала.
president.gov.ua

До 24 лютого влада України розуміла, що рф готується до повномасштабної війни, але такого обсягу й нахабності не очікувала.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам національного телемарафону.

«Ми розуміли, що відбувається підготовка та чи інша. Обсяг, чи об'єм, чи нахабність того, результат чого ми побачили з вами, ніхто не розумів до кінця. Одна справа, коли ти розумієш, що з боку Білорусі напевно підуть танки, а інша справа, що росія піде крізь Білорусь на тебе. А інша справа, коли конкретно з білорусі летять ракети. Така різниця, здається, що невеличка. Попереджали, були меседжі, що з того боку може початися технікою наступ. Але різниця велика. Тому до кінця, що відбувається, ніхто не знав», – розповів президент.

За його словами, всі готувалися до різних заходів, в України була своя підготовка, у різних держав була своя підготовка і попередження. Зеленський наголосив, що більше деталей, якими володіла Україна, ніхто не знав.

Крім цього, глава держави розповів, що на початку свого президентського терміну вірив, що досягти порозуміння з росією вдасться за столом переговорів, але цього зробити не вдалося. Проте попри повномасштабну війну до перемовин доведеться повертатися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: