Різанина в Бучі: прокуратура запідозрила окупанта у розстрілі чотирьох заручників

Читать на русском
Окружна прокуратура на Київщині заочно повідомила про підозру громадянину Білорусі, який вчинив воєнні злочини на території міста Буча.

Бучанська окружна прокуратура заочно повідомила про підозру військовослужбовцю управління федеральної служби військ національної гвардії російської федерації, який у складі окупаційних військ розстріляв щонайменше чотирьох цивільних у Бучі Київської області.

Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний жорстоко поводився з цивільними громадянами, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. 18 березня перебуваючи у місті Буча він разом з іншими військовослужбовцями рф вбив чотирьох мирних мешканців. Попередньо вказаних осіб катували, їх тіла були із зав'язаними за спиною руками та мали сліди насильницьких дій.

Як повідомляє Slidstvo.info, підозру оголосили 35-річному білорусу Сєргєю Колоцею, який командував одним з підрозділів російських окупантів, що вчиняли воєнні злочини в Бучі. Декого з мирних жителів вони брали в полон і катували, а інших розстрілювали прямо на вулиці.

Момент вбивства бачили кілька свідків. Один з них зміг навіть записати на відео ці події, де видно місце розстрілу і момент, коли один з окупантів піднімає руку зі зброєю і потім лунає постріл.

Свідки впізнали Сєргєя Колоцея на відеозаписі відділення пошти СДЕК у білоруському Мозирі, де камера зафіксувала, як мародери відправляли награбоване в Україні майно своїм родичам до росії. Згідно з поштовими документами та відеозаписом, Колоцей відправляв в місто Ульяновськ кришку від багажника автомобіля.

Підозрюваний Колоцей народився і виріс у білоруському місті Мозир. Тривалий час займався єдиноборствами, виступав на локальних змаганнях. У своїх соцмережах вказує, що потім переїхав до рф.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Олексія Арестович опублікував перелік російських військових частин, які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомелю, Ірпені та інших населених пунктах Київської області.

Супутникові знімки свідчать, що перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти. Таким чином, це спростовує тезу російської пропаганди про «постановку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: