Зеленський поділився подробицями евакуації військових із «Азовсталі»

Читать на русском
Вихід українських військовослужбовців із заводу «Азовсталь» у Маріуполі має завершитися найближчим часом.

Вихід українських військовослужбовців із заводу «Азовсталь» у Маріуполі має завершитися найближчим часом.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський під час телемарафону UA разом.

Глава держави поділився подробицями евакуації українських військових із «Азовсталі». Наразі завод залишили цивільні, медики та поранені бійці.

Командування залишається на «Азовсталі»: бійці записали нове відеоНаразі все командування полку «Азов» перебуває на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

«Що далі. На сьогодні вивезено всіх цивільних, які були заблоковані на заводі. Громадянських вивезли, медиків вивезли, вивезли тяжко поранених та поранених. Я знаю, що відбувається зараз. Я думаю, найближчим часом, навіть не днями, завершиться вивезення всіх», – заявив Зеленський.

Український президент також пригадав процес підготовки евакуації. Він, зокрема, вів переговори з низкою іноземних лідерів для посередництва між Україною та росією.

«Структура складна. Домовлялися про те, що розблокуванням займатимуться посередники, я домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, Ізраїлем, спочатку Францією. Щоб через відносини лідерів із керівником рф, коли ми бачили, що військовим шляхом розблокувати не вийде», – наголосив глава держави.

У міськраді Маріуполя заявили, що окупанти росії та ватажки «ДНР» планують знести завод «Азовсталь», що знаходиться в Маріуполі, на його місці хочуть звести паркову зону.

Також повідомлялося, що через бомбардування російськими окупантами Азовсталі є загроза повного вимирання біоресурсу Азовського моря.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: