Мабуть, росія обрала замість продовження переговорів з Україною війну – Кулеба

Читать на русском
Можна побачити пряму залежність між підвищенням агресивності росії та скороченням переговорного процесу
Дмитро КулебаReuters

Замість мирних переговорів росія зробила ставку на продовження війни в марній спробі виграти її, або хоча б поліпшити своє становище. Найвищим етапом у переговорному процесі стала зустріч у Стамбулі, а після неї рф різко втратила інтерес до переговорів.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Національного телемарафону.

«Не було такого моменту, коли просто взяли та припинили переговори. Переговори були як сірник. Спочатку запалюєш сірник і вона горить яскраво, сильно. Потім, чим більше вона горить, тим менше стає. І, врешті-решт зникає, залишається лише обгоріла сірник, яку кидають на землю і розтирають ногою. Ось приблизно так сталося і з переговорами... росія почала різко втрачати апетит до ведення переговорів з Україною» - розповів міністр.

На його думку, можна побачити пряму залежність між підвищенням агресивності росії та скороченням переговорного процесу. Можна сказати, бачачи зусилля росії окопатися на окупованих українських територіях, що росіяни віддали перевагу війні до переможного кінця.

Нагадаємо, раніше в офісі президента розповіли, що переговори з росією поставлені на паузу, але не закінчені повністю. Переговорний процес відновиться, якщо президент України Володимир Зеленський матиме таку необхідність.

Україна за підсумками війни з росією повинна повернути всі окуповані рашистами території, а також отримати від росії репарації за руйнування і судити російських військових злочинців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: