Переговори з рф відновляться тоді, коли це буде потрібно Зеленському – Подоляк

Читать на русском
Для переговорів росія повинна зрозуміти одну просту істину - перемогти в цій війні росіяни не зможуть
Михайло Подолякpresident.gov.ua

Переговори з росією поставлені на паузу, але не закінчені повністю. Переговорний процес відновиться, якщо президент України Володимир Зеленський матиме таку необхідність.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

У путіна немає іншого виходу, як домовлятися з Україною – ШольцРосія зазнає поразки у війні та має зрозуміти, що вона не має іншого виходу, як домовлятися з Києвом.

«Україна має право сьогодні вже модерувати переговорний процес. Тобто наші ЗСУ модерують вже війну, ведуть її як потрібно Україні. Так, не в тому сенсі ще, не в тих можливостях контратакувати, але веде саме ЗСУ... Переговорний процес, як один з інструментів війни, буде модеруватися виключно Україною та українським президентом, який буде давати нам дорожню карту, по якій ми зможемо йти» - сказав він.

Подоляк додав, що росія повинна зрозуміти одну просту істину - перемогти в цій війні росіяни не зможуть. Як тільки до них дійде ця істина, що вони втратять все, тоді можна говорити про переговори.

Раніше Подоляк звернувся до міжнародних партнерів і заявив, що припинення вогню в Україні неможливе без повного виведення російських військ.

До цього Зеленський заявив, що наразі світ почав по-іншому дивитися на війну в Україні та співвідношення сил. Ще на початку російського вторгнення дехто не вірив у сили України. Однак зараз думки змінилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: