США можуть скасувати санкції проти білорусі в обмін на транзит зерна з України

Читать на русском
США та ООН в рамках ліквідації продовольчої кризи та допомоги Україні в експорті зерна вивчають кілька варіантів маршрутів транспортування зерна
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

США можуть на шість місяців скасувати санкції проти білорусі, зокрема, обмеження на імпорт білоруських калійних добрив, які становили чималу частину доходів Мінська, якщо білоруський уряд надасть допомогу в експорті українського зерна.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Обережно, крадене: МЗС України закликало світ не купувати російське зерноЗерно, яке намагається продавати росія, може виявитися українським, вкраденим мародерами в погонах з окупованої території України

Так, відомо, що американські чиновники та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш в рамках ліквідації продовольчої кризи та допомоги Україні в експорті зерна вивчають кілька варіантів маршрутів, по яких можна безпечно вивозити зерно. Один з таких маршрутів - по білоруській залізниці в литовський порт Клайпеда. Однак для організації такого маршруту потрібна згода білорусі.

Нагадаємо, США і країни Європейського Союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна і кукурудзи. Якщо цього не зробити, багато країн зіткнуться з проблемою голоду. При цьому згода росії в цьому питанні взагалі не має ніякого значення.

Тим часом у міністерстві закордонних справ росії заявили, що питання про розблокування українських портів «потрібно розглядати комплексно», включаючи можливість зняття санкцій з російського експорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: