Частина вкраденого росією зерна вже у Середземному морі – розвідка

Читать на русском

Частина зерна, яке російські окупанти вкрали в Україні, знаходиться у Середземному морі на суховантажах під прапором Росії. Ймовірно, вантаж буде доставлено до Сирії, а потім контрабандою до інших країн Близького Сходу.

Про це повідомляє головне управління розвідки Міноборони України у вівторок, 10 травня.

В українських портах заблоковано майже 4,5 млн тонн зерна – ООНЧерез вторгнення росії в українських портах та на судах заблоковано майже 4,5 млн тонн зерна, яке не можуть вивезти.

«Поки що відомо, що значна частина викрадених з України зернових перебуває на суховантажах під російським прапором в акваторії Середземного моря. Найбільш ймовірна країна призначення вантажу – Сирія. Звідти контрабандою зерно може постачати до інших країн Близького Сходу», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що окупанти продовжують вивозити викрадене в Україні продовольство на території Росії та окупованого Криму:

  • У Пологах Запорізької області зерно та насіння соняшника, що знаходяться у сховищах, готують до транспортування до росії.
  • З Енергодару у напрямку Кам'янки Дніпровської під охороною військових виїхала колона російських КАМАЗів та DAF завантажених зерном. Кінцевий пункт призначення колони – окупований Крим.
  • У селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози вирушають на російський кордон.
  • 1500 тонн зернових вивезено зерновозами (Кримзернотранс) із Малої Лепетихи Херсонської області до окупованого Криму.

«Є інформація, що окрім зерна окупанти вивозять до Криму великі обсяги викрадених в Україні овочів – буряка, картопля, капусту», - додали до МОУ.

Нагадаємо, у Мінагрополітики заявили, що якщо українське зерно в портах не розблокують, то вже у липні у світі розпочнеться паніка через брак зерна.

Російські окупанти вкрали півмільйона тонн зерна з окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: