Обережно, крадене: МЗС України закликало світ не купувати російське зерно

Читать на русском
Зерно, яке намагається продавати росія, може виявитися українським, вкраденим мародерами в погонах з окупованої території України
Ілюстративне фотоnovyny.live

У Міністерстві закордонних справ України попередили держави-імпортери зерна про небажаність придбання зернових у росії. Партії зерна з росії можуть містити зерно, яке було вкрадено росіянами на окупованій території України.

Про це говориться у коментарі на сайті МЗС.

«Російські окупанти вилучають українське зерно, направляють його на власне споживання або намагаються продати на міжнародних ринках. Крадіжка харчових ресурсів з території незалежної суверенної держави є одним із проявів мародерства. МЗС України попередив країни-споживачі, що партії зерна, які продає рф, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте в результаті мародерських дій російської окупаційної влади. Вважаємо, що будь - яка країна, свідомо купує вкрадене зерно, є співучасником цього злочину» - сказано в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, станом на 4 травня російські окупанти вкрали з окупованих територій України не менше 400 тисяч тонн зерна. Зараз кількість вкраденого може доходити до півмільйона тонн.

За даними української розвідки, частина зерна, яке російські окупанти вкрали в Україні, знаходиться в Середземному морі на суховантажах під прапором рф. Ймовірно, вантаж буде доставлений в Сирію, а потім контрабандою в інші країни Близького Сходу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: