У росії хочуть скасування санкцій в обмін на деблокування українських портів

Читать на русском
У МЗС Росії заявили, що питання розблокування портів в Україні потрібно розглядати комплексно з можливістю скасування санкцій проти експорту.

У міністерстві закордонних справ росії заявили, що питання про розблокування українських портів «треба розглядати комплексно», включаючи можливість зняття санкцій із російського експорту.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Якщо українські порти не розблокують, у липні світ охопить паніка через нестачу зерна – МінАПУкраїнські порти необхідно розблокувати найближчим часом. Інакше вже за три місяці у країнах світу розпочнеться паніка через нестачу українського зерна.

«Тут потрібно не тільки звернення до рф, а й глибоко дивитися на весь комплекс причин, який спричинив нинішню продовольчу кризу, і в першу чергу, це ті санкції, які введені проти росії з боку США та ЄС, які заважають нормальній вільній торгівлі. в тому числі і продовольчими товарами, включаючи пшеницю, добрива та інші речі. Тому це питання потрібно розглядати дуже комплексно і всебічно: якщо наші партнери хочуть досягти вирішення, то потрібно, зокрема, вирішувати проблеми, пов'язані зі скасуванням тих санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт», – заявив заступник міністра Андрій Руденко.

Нагадаємо, як стало відомо зі ЗМІ, генсек ООН Антоніу Гутерріш пропонував послабити санкції проти росії в обмін на деблокаду українського зерна.

Водночас США та країни Європейського союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна та кукурудзи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: