США та союзники розробляють маршрути для швидкого експорту українського зерна – СNN

Читать на русском
Через дії рашистських окупантів, які блокують українські порти, потрібні інші шляхи для вивезення зерна, інакше багатьом країнам загрожує голод
Ілюстративне фотоReuters

США і країни Європейського Союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна і кукурудзи. Якщо цього не зробити, багато країн зіткнуться з проблемою голоду.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на джерела з середовища американської та європейської дипломатії.

«Не існує панацеї для розв'язання складної проблеми, і офіційні особи розглядають широкий спектр варіантів безпечної доставки продовольчого експорту залізницею, морем і повітрям» - йдеться в повідомленні.

Обережно, крадене: МЗС України закликало світ не купувати російське зерноЗерно, яке намагається продавати росія, може виявитися українським, вкраденим мародерами в погонах з окупованої території України

При цьому всі можливі сценарії вивчаються та опрацьовуються без урахування згоди на них росії, яка блокує порти України. Для США і ЄС не має жодного значення, чи погодиться росія з їх діями, або ні. Завдання з прискорення експорту українських зернових буде в центрі уваги Державного секретаря США Ентоні Блінкена в ході зустрічі в ООН 18 і 19 травня.

Нагадаємо, в Міністерстві аграрної політики заявили, що українські порти необхідно розблокувати найближчим часом. Інакше вже через три місяці в країнах світу почнеться паніка через брак українського зерна.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш веде переговори з росією, Туреччиною та іншими країнами, щоб відкрити експорт українського зерна і запобігти глобальному дефіциту продовольства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: