Супутники зафіксували російське судно, яке перевозило вкрадене українське зерно до Сирії – CNN

Читать на русском

Вивозом краденого українського зерна займаються три російські судна. Одне з них, як зафіксували супутники, із Криму прибуло до Сирії.
Maxar Technologies

Супутники зафіксували російське торгове судно, яке перевозило вкрадене в Україні зерно із Криму до Сирії. Судно ідентифікували як балкер «Матрос Позинич».

Про це повідомляє CNN.

Журналісти з посиланням на українських офіційних осіб пишуть, що «Матрос Позинич» — одне із трьох суден, що займаються торгівлею вкраденим в Україні зерном.

27 квітня судно знялося з якоря біля берегів Криму та відключило транспондер. Наступного дня його бачили у порту Севастополя.

Згідно із супутниковими знімками та даними стеження, проаналізованими CNN, судно вийшло з Севастополя, перетнуло Босфор і попрямувало до єгипетського порту Олександрія. За словами українських офіційних осіб, воно було завантажене майже 30 тисячами тонн української пшениці.

Проте в Єгипті після попередження України судно не прийняли. Тоді «Матрос Позинич» вирушив до Бейрута – так само безуспішно.

5 травня судно знову відключило транспондер, але супутники Maxar Technologies свідчать про те, що воно прямувало до сирійського порту Латакія.

Нагадаємо, за оцінкою Міністерства аграрної політики, російські окупанти вкрали понад 400 тисяч тонн зерна на території окупованих районів України.

Як повідомляли в українській розвідці, частина вкраденого зерна знаходиться у Середземному морі на суховантажах під прапором росії. Ймовірно, вантаж буде доставлений до Сирії, а потім контрабандою до інших країн Близького Сходу.

У Міністерстві закордонних справ України вже попередили держави-імпортери зерна про небажаність придбання зернових у росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: