9 травня путін може оголосити Україні війну – ЗМІ

Читать на русском
Відзначається, що путін може використовувати традиційне російське побєдобєсіе 9 травня, як пропагандистський привід, щоб оголосити Україні війну
Ілюстративне фотоGetty Images

Російський президент володимир путін на тлі численних невдач російських військ і величезних втрат російської армії в так званій «спецоперації» 9 травня у своїй промові може офіційно оголосити Україні війну.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на джерела серед чиновників США і ряду європейських країн.

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

Відзначається, що путін може використовувати традиційне російське побєдобєсіе 9 травня, як пропагандистський привід, щоб оголосити про ескалацію бойових дій проти України. Оскільки військових успіхів російська армія не досягла, то чиновники розглядають сценарій, при якому путін офіційно оголосить Україні війну.

Нагадаємо, українська розвідка вважає, що в росії готуються до оголошення мобілізації на 9 травня. Зараз влада країни-агресора проводить підготовчі заходи.

За даними розвідки США, до середини травня росія збирається остаточно анексувати територію ОРДЛО - так звані «псевдореспубліки» терористичних угруповань «Л/ДНР» на Донбасі. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: