Україна не дозволить росії монополізувати перемогу над нацистами у Другій світовій – Мельник

Читать на русском
Москва завжди як мінімум цинічно замовчувала про те, що українці зробили вагомий внесок у перемогу над нацистами та звільнення Європи.
Андрій Мельникhvylya.net

Україна не дозволить кремлівським рашистам монополізувати перемогу над нацистами, здобуту у Другій світовій війні та ніколи не визнає монополії на свято 9 травня, яку рашисти намагаються проголосити в Кремлі.

Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник 8 травня, повідомляє Укрінформ.

За словами Мельника, москва завжди як мінімум цинічно замовчувала про те, що українці зробили вагомий внесок у перемогу над нацистами та звільнення Європи. Жертви українського народу, мінімум вісім мільйонів українців - солдатів Червоної Армії та мирних жителів - ретельно замовчувалися, а то і взагалі заперечувалися. Замість цього на щит підіймали «великий російський народ», який нібито зумів перемогти Третій рейх самостійно.

Сакральна дата 9 травня: чого варто очікувати від росії та чи оголосить країна мобілізаціюЧи можуть в росії оголосити про мобілізацію на 9 травня та якими можуть бути наслідки, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Від імені своїх співвітчизників можу тільки сказати: ми, українці, ніколи не визнаємо ні монополії на перемогу у Другій світовій війні, яку намагається привласнити росія, ні її неправомірної претензії на те, що вона була єдиною жертвою нападу гітлерівської Німеччини на СРСР» - заявив посол.

За час Другої світової війни загинуло від 8 до 10 млн жителів України, 5 млн з яких становили мирні жителі. Близько 2,5 млн українців нацисти викрали в рабство, 400 тисяч людей загнали в концтабори. Було зруйновано 700 міст, 28 тисяч інших населених пунктів, 5,6 тисячі мостів, 319 тисяч підприємств і майже 33 тисячі навчальних закладів. Фактично, поряд з Білоруссю Україна постраждала найсильніше, а кожен п'ятий з 40 млн жертв Другої світової війни виявився саме українцем.

Нагадаємо, тим часом в кремлі панує своя реальність; президент росії володимир путін, який вже понад два місяці веде жорстоку і загарбницьку війну проти України, з великими жертвами серед цивільного населення і військовими злочинами, привітав народ України з Днем Перемоги.

За кордоном хочуть не допустити традиційного травневого російського побєдобєсія. Так, мер Варшави Рафал Тшасковський виступив проти святкування росіянами 9 травня в столиці Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: