Світ не допустить, щоб виправдовували нацизм – вбивали дітей, руйнували міста, як росія – Зеленський

Читать на русском
Сьогодні весь вільний світ об'єднався, щоб більше ніхто не виправдовував нацизм. Щоб більше ніхто не вбивав дітей. Щоб більше ніхто не руйнував мирні міста, як це робить росія
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 2 травня, 68-го дня війни проти російських окупантів. Він зазначив, що весь світ об'єднується, щоб не допустити виправдання нацизму, вбивства дітей, руйнування мирних міст - всього того, що зараз робить росія.

Основне зі звернення президента:

  • Сьогодні 68-й день самознищення росії у всіх сенсах цього слова. Росіяни втратили будь-яку адекватність, втратили будь-яку репутацію.
  • Глава мзс росії лавров публічно заявив, що найбільші антисеміти - це євреї, а Гітлер нібито мав єврейську кров. Незрозуміло, що знаходиться в голові у цього російського чиновника, якщо він публічно перекладає відповідальність за злочини нацизму на євреїв.
  • Москва ніяк не прореагувала на обурення, яке їм з цього приводу висловив Ізраїль. Чи то згодні, чи то їм все одно. У будь-якому випадку, після російського ракетного удару по Бабиному Яру в Києві, після пошкодженої обстрілами Менори на місці масових розстрілів у Дробицькому яру поблизу Харкова, після загибелі від російських обстрілів звичайних людей, які пережили нацистську окупацію і нацистські концтабори такі висловлювання означають, що в росії забули всі уроки Другої світової війни, а може, і не вчили їх.
  • Російські окупанти на українській землі ведуть тотальну війну, знищують міста, створюють так звані «фільтраційні табори», через які проводять тисячі українців, вбивають, катують, гвалтують людей, захоплюють цивільних і вивозять у якості заручників або депортують як безкоштовну робочу силу. Так чинили саме їх духовні та ідеологічні попередники - німецькі нацисти. Російські політики та військові повністю відкинули мораль і досягнення переможців нацизму.
  • Російські війська в річницю трагедії 2 травня завдали ракетного удару по Одесі, вбили дитину 14 років, поранили 17-річну дівчину, зруйнували церкву. Це стиль війни російської армії - тільки мирних і тільки здалеку, тому що труси та нацисти.
  • У Лисичанську Луганської області від російського обстрілу згоріла гімназія, якій було понад сто років. Її побудували ще бельгійці для цього міста. Вона витримала дві світові війни, але не винесла атаки російських нацистів.
  • Сьогодні весь вільний світ об'єднався, щоб більше ніхто не виправдовував нацизм. Щоб більше ніхто не вбивав дітей. Щоб більше ніхто не руйнував мирні міста, як це робить росія.
  • Україна чекає нового санкційного пакета від ЄС проти росії. Потрібні нові заходи, які спрямовані на блокування доходів росії від енергоресурсів. Державі-терористу не можна давати ні копійки. Наступні санкції повинні взагалі блокувати всі експортно-імпортні операції з росією.
  • 3 травня очікуються евакуаційні коридори з Маріуполя, Бердянська, Токмака, Василівки.
  • Ситуація на основних напрямках бойових дій залишається складною, але ЗСУ героїчно тримають оборону і ламають плани рашистів.
  • 3 травня 438 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами.

Нагадаємо, раніше в ОПУ заявили, що відверті антисемітські заяви міністра закордонних справ росії сергія лаврова є ще одним доказом того, що росія - правонаступник нацистської ідеології.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що ризики повного припинення переговорів з росією зараз вкрай високі, оскільки російські окупанти масово скоюють на території України масштабні військові злочини, а багато питань можуть вирішити тільки лідери держав на очній зустрічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: