Лавров визнав, що до 9 травня у росії жодних перемог не вийде

Читать на русском
Щоправда, сам глава російського мзс стверджує, що в москві ніяких гучних перемог до важливої для кремля дати нібито і не планували
Сергій ЛавровEPA - European Pressphoto Agency

Російські війська не намагатимуться здобути якісь перемоги в Україні до 9 травня, оскільки таких планів у москві немає. А мрія москви - щоб президент України Володимир Зеленський віддав Україні наказ припинити опір.

Про це заявив глава міністерства закордонних справ росії сергій лавров рупорам кремлівської пропаганди.

Так, лавров заявив, що намагатися домогтися якихось перемог до часу будь-якої важливої дати - це-де радянська практика, і росія нібито таким не займається. На його думку, війна в Україні йде цілком відповідно до планів кремля й уповільнення наступу пов'язане нібито з мінімізацією ризиків для російської армії.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

«Наші військові не будуть штучно підганяти свої дії під якусь дату, включаючи 9 травня» - сказав він.

При цьому лавров знову почав суперечити сам собі. Він заявив, що російська сторона нібито не вимагає від Зеленського здаватися, але тут же додав, що мрія москви - це, щоб український президент сам віддав наказ ЗСУ і населенню припинити опір окупантам.

Нагадаємо, що на думку західних ЗМІ, на 9 травня кремль готує інше паскудство - передбачається, що росія прийняла чітке рішення атакувати Молдову. Однак поки достеменно не зрозуміло, як саме буде реалізований цей кремлівський план, якщо він дійсно розроблений і прийнятий до виконання.

Що стосується війни, яка - де йде відповідно до планів москви, згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, росія втратила вже близько 23 500 своїх військових, понад тисячу танків і майже 200 літаків. Мабуть, це теж була частина плану путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: