В Іспанії затримано проросійського блогера Шарія

Читать на русском
Проросійського блогера Шарія затримали в Іспанії. В Україні його підозрюють у державній зраді.

Правоохоронні органи Іспанії вчора, 4 травня, затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та внаслідок багаторівневої спецоперації українських правоохоронців», – зазначили у СБУ.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

Шарію підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (Державна зрада) та ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

«На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А. Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України», – заявили у СБУ.

Нагадаємо, у лютому минулого року СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію, який здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

21 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти низки осіб, серед яких Анатолій Шарій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: