В Україні припинено діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших - Зеленський оголосив повний список

Читать на русском
Рада нацбезпеки та оборони призупиняє діяльність в Україні партій, які мають зв’язки з країною-агресором.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський призупинив діяльність ОПЗЖ та низки інших партій, які мають зв’язки з РФ. Рішення ухвалила РНБО.

Про це український лідер заявив у своєму відеозверненні.

Президент повідомив, що враховуючи повномасштабне вторгнення Росії, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з країною-агресором.

«Уявіть, що на стадіоні 14 тисяч трупів»: Зеленський прокоментував мітинг ПутінаВ цілому до мітингової активності в столиці Росії були залучені близько 200 тисяч осіб. 100 тисяч на вулицях, приблизно 95 тисяч - на стадіоні.

«Діяльність політиків, спрямована на розкол чи колаборацію матиме успіху ,але отримає жорстку відповідь. Тому РНБО вирішила, враховуючи повномасштабну війну, розв’язану РФ, та полтіичні зв’язки, які мають низка політичних структур із цією державою, призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану», - зазначив президент.

А саме, до цього списоку входять: «Опозиційна платформа - За життя»; «Партія Шарія»; «Наші»; «Опозиційний блок»; «Ліва опозиція»; «Союз лівих сил»; «Держава»; «Прогресивна соціалістична партія України»; «Соціалістична партія України»; «Соціалісти»; «Блок Володимира Сальдо».

«Воєнний час дуже добре показує мізерність тих, хто намагається поставити власні амбіції вище, ніж інтереси держави. Хтось ховається в тилу, але робить вигляд, що піклується про оборону. Будь-яка активність політиків, спрямована на розкол або колаборацію не матиме успіху, але отримає жорстку відповідь», - заявив Зеленський.

Зазначається, що Мін'юст отримав доручення невідкладно «вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених політичних партій».

Нагадаємо, що Зеленський закликав Швейцарію заморозити активи російських урядовців.

Напередодні Зеленський розповів деталі повного перезавантаження митниці: «Прибираємо всю бюрократію».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: