Реєстрація партії Шарія: СБУ повідомила про підозру ще трьом особам

Читать на русском
Підозру оголошено за статтею про підробку документів, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців.

Ще трьом особам було оголошено підозру у справі про реєстрацію Партії Шарія.

Про це інформує сьогодні пресцентр СБУ.

За інформацією відомства, підозру оголошено за статтею про підробку документів, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців (ч. 2 ст. 205-1).

«У СБУ є аргументовані докази причетності цих осіб до підробки документів про перереєстрацію політичної партії Об'єднана Україна на політичну партію Партія Шарія та в фальсифікації протоколів засідань цієї «політичної сили» «для обрання» потрібних керівників партії», - йдеться в повідомленні.

В СБУ нагадують, що минулого тижня аналогічну підозру вручили одному із «керівників партії Шарія».

Сергій ШвецьНародний депутат України
Швець пообіцяв надати перелік порушень за які були накладені санкції на портал "Шарийnet"Сказано 23 серпня 2021 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також повідомляється, що до суду скеровано матеріали, необхідні для обрання чотирьом підозрюваним запобіжного заходу.

24 вересня Служба безпеки України повідомила про підозру одній з керівниць Партії Шарія. Її підозрюють у підробці документів про «покупку» партії та обрання її «керівників».

Нагадаємо, що 21 серпня президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО від 20 серпня про введення санкцій проти низки осіб, серед яких Анатолій Шарій, народний депутат Андрій Деркач Ігор Гужва, сайт Страна.ua і пов'язані з ними особи та компанії.

А ще в червні СБУ заявила про проведення обшуків у засновників громадської організації «Партія Шарія». Їх підозрюють у поширенні антиукраїнських агітматеріалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: