Мін'юст просить суд заборонити «Партію Шарія»

Читать на русском
Міністерство юстиції просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність Партії Шарія. ОАСК відкрив провадження за цим позовом.
Фото: strana.ua

Міністерство юстиції просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність «Партії Шарія». ОАСК відкрив провадження за цим позовом.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

«Позивач просить суд витребувати у Служби безпеки України висновки експертів, які зазначені в листі Мін'юсту від 4 березня 2021 щодо протиправної діяльності політичної партії, і заборонити діяльність «Партії Шарія», – повідомили в суді.

Дана справа буде розглянута у ОАСК за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін. Судове засідання призначено на 6 квітня.

Нагадаємо, раніше депутати Івано-Франківська та Кам’янця-Подільського закликали президента Володимира Зеленського заборонити діяльність проросійських партій «Опозиційна платформа – За життя» та «Партію Шарія».

Зазначимо, СБУ оголосила підозру блогеру Анатолію Шарію 16 лютого. За їхніми даними, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Він діяв на замовлення іноземних структур.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: