СБУ провела обшуки у двох засновників «Партії Шарія»

Читать на русском
СБУ провела обшуки у засновників організації Партія Шарія. Їх підозрюють в поширенні антиукраїнських агітматеріалів.
ssu.gov.ua

Служба безпеки заявила про проведення обшуків у засновників громадської організації «Партія Шарія». Їх підозрюють в поширенні антиукраїнських агітматеріалів.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 8 червня.

Суд наклав арешт на майно блогера Шарія – журналістПечерський суд наклав арешт на іспанську віллу, банківські рахунки та інше майно пропагандиста Анатолія Шарія.

Обшуки проводилися за адресами мешкання двох фігурантів справи: в столиці і в Бучанському районі Київської області.

Їх влаштували через поширення у столичному регіоні агітаційних матеріалів, «спрямованих на зміни меж території або державного кордону України і в порушення порядку, встановленого Конституцією України».

«Під час проведення процесуальних дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, печатку «Партії Шарія» та банківські карти», - йдеться в повідомленні.

Крім того, проведено обшуки в друкарні, розташованій у Вінниці, «де представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру».

Нагадаємо, СБУ підозрює Анатолія Шарія - лідера партії, який не є її членом - в державній зраді і розпалюванні міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.

Нещодавно СБУ оголосила Шарія у державний розшук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: