Шарій, Гужва та інші: Зеленський ввів у дію санкції проти деяких медіа

Читать на русском
Санкції введені проти народного депутата Деркача, Ігоря Гужви, Анатолія Шарія, сайту Страна.ua і пов'язаних з ними осіб і компаній.
фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 20 серпня про введення санкцій проти ряду осіб, серед яких Анатолій Шарій, народний депутат Андрій Деркач, Ігор Гужва, сайт Страна.ua і пов'язані з ними особи і компанії.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначимо, що на сайті президента опубліковано укази від 20 серпня про введення в дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

При цьому, укази набирають чинності з дня опублікування.

Згідно з додатками до указів, серед осіб, проти яких вводяться санкції – Ігор Гужва та Анатолій Шарій з дружиною Ольгою.

СБУ провела обшуки у двох засновників «Партії Шарія»СБУ провела обшуки у засновників організації Партія Шарія. Їх підозрюють в поширенні антиукраїнських агітматеріалів.

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: 1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». 2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цього Указу, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. 3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування», - йдеться в Указі президента.

Санкції вводяться проти кількох представників ЗМІ. Разом з Гужвою під санкції потрапили Солнцева Галина, Лукашина Любов, товариство з обмеженою відповідальністю Ласмак, товариство з обмеженою відповідальністю Маджера, товариство з обмеженою відповідальністю Смарт Медіа Мережа.

Раніше ми повідомляли, що РНБО запроваджує санкції проти Шарія, Гужви та Деркача.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час засідання Ради національної безпеки та оборони України не голосував за введення санкцій проти Інтернет-видання «Страна», а також Анатолія та Ольги Шарій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: