СБУ повідомила про підозру керівництву Партії Шарія

Читать на русском
За даними СБУ, фігурантка причетна до підробки документів про перереєстрацію політичної партії Об'єднана Україна в політичну партію Партія Шарія
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Служба безпеки України повідомила про підозру одній з керівниць партії Шарія. Її підозрюють у підробці документів про «купівлю» партії та обрання її «керівників».

Про це повідомив 24 вересня пресцентр СБУ.

«СБУ має аргументовані докази причетності вказаної особи до підробки документів про перереєстрацію політичної партії Об'єднана Україна в політичну партію партія Шарія. Більш того, зловмисниця фальсифікувала протоколи засідань «політичної сили», що дозволило «обрати» потрібних керівників партії» - зазначено в повідомленні.

Суд наклав арешт на майно блогера Шарія – журналістПечерський суд наклав арешт на іспанську віллу, банківські рахунки та інше майно пропагандиста Анатолія Шарія.

Також, за даними СБУ, результат перевірки Віктора Шарія, на якого формально зареєстрована партія, приніс певні результати. Ця людина заявила, що відношення до діяльності партії не має, а нотаріальну згоду на використання в ній свого прізвища дав за 500 доларів США.

«Сейчас йде питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. СБУ продовжує слідство і встановлює коло осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності» - йдеться в повідомленні СБУ.

Видання РБК-Україна з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах повідомляє, що йдеться про тещу підсанкційного блогера та підозрюваного у державній зраді Анатолія Шарія - Аллу Бондаренко.

Нагадаємо, що 21 серпня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 20 серпня про введення санкцій проти низки осіб, серед яких Анатолій Шарій, народний депутат Андрій Деркач Ігор Гужва, сайт Страна.uа і пов'язані з ними особи та компанії.

А ще в червні СБУ заявила про проведення обшуків у засновників громадської організації «партія Шарія». Їх підозрюють у поширенні антиукраїнських агітматеріалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: