Росія на навчаннях в Калінінграді імітувала атаку ядерною зброєю – Spiegel

Читать на русском
Росія на навчаннях у Калінінграді відпрацювала атаку ядерною зброєю. Spiegel вважає, що місце та час навчання вибрано не випадково, і це сигнал.
Ілюстративне фото

Російські військові у Калінінграді імітували атаки ракетами, здатними нести ядерну зброю. На навчаннях близько сотні військовослужбовців відпрацювали «електронний пуск» мобільних комплексів балістичних ракет типу «Іскандер» із ядерною зброєю.

Про це пише німецьке видання Spiegel.

Збройні сили відпрацьовували удари по військових об'єктах умовного супротивника та способи реагування на контратаку.

Військові успіхи України підвищують ризик застосування путіним ядерної зброї – сенатор СШАСенатор Боб Менендес вважає, що путін може вдатися до використання хімічної, біологічної або тактичної ядерної зброї, щоб зберегти обличчя.

«Калінінград – російський анклав на Балтійському морі між двома членами ЄС та НАТО, Польщею та Литвою. Тому ні місце, ні час цього навчання не мали бути обрані випадково», – вважають журналісти. На думку Spiegel, це «слід сприймати як сигнал».

Видання нагадує, що володимир путін заявляв про свою готовність застосувати тактичну ядерну зброю, а наприкінці лютого росія привела свої ядерні сили у стан підвищеної бойової готовності.

Крім того, на російському державному телебаченні останніми днями активно обговорюється використання ядерної зброї.

Раніше телеканал CNN з посиланням на джерела, знайомі з оцінками розвідки, повідомляв, що офіційні особи США максимально з часів холодної війни стурбовані загрозою застосування росією ядерної зброї.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що російське керівництво цілком здатне на такий крок.

У кремлі ж раніше говорили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: