Військові успіхи України підвищують ризик застосування путіним ядерної зброї – сенатор США

Читать на русском
Сенатор Боб Менендес вважає, що путін може вдатися до використання хімічної, біологічної або тактичної ядерної зброї, щоб зберегти обличчя.
Фото: AP

Військовий успіх України в ході війни з росією підвищує ймовірність того, що володимир путін може вдатися до застосування ядерної або іншої зброї масового знищення.

Таку думку в ефірі Fox News висловив голова комітету Сенату США з міжнародних відносин, демократ Боб Менендес.

У кремлі заявили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброїУ Росії заявили, що будуть застосовувати ядерну зброю лише у разі виникнення загрози існування держави.

«Що ж, мене турбує те, що, за іронією долі, чим більшого успіху досягають українці, тим вищий ризик того, що путін щось зробить, бо він програє і має зберігати обличчя вдома. Внаслідок цього може зрости потенціал застосування хімічної, біологічної чи тактичної ядерної зброї», – заявив Менендес.

Він сказав, що загроза застосування росією такої зброї є серйозною проблемою, оскільки путін раніше вже без вагань вдавався до таких методів.

«Зрозумійте, путін зробив це в Сирії. На жаль, світові було наплювати на Сирію, але він застосував хімічну зброю», – наголосив сенатор.

Нагадаємо, раніше Вікторія Нуланд заявив, що США та союзники готуються до того варіанту розвитку подій, за якого росія все-таки ризикне піти на спробу застосування ядерної зброї.

Президент України Володимир Зеленський також припускає, що росія може застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: