США готуються до можливого застосування ядерної зброї росією – Нуланд

Читать на русском
Такого роду загрози, які постійно лунають з кремля, не змушують боятися росію, а всього лише свідчать про повну безвідповідальність її керівництва
Вікторія НуландReuters

США і союзники ведуть підготовку до того варіанту розвитку подій, за якого росія все-таки ризикне піти на спробу застосування ядерної зброї.

Про це заявила помічник державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд в інтерв'ю для російського опозиційного видання Медуза.

Ядерний удар росії по Україні перенесе війну на російську територію – АрестовичЯкщо по території України застосують ядерну зброю, то у відповідь українці влаштують російським військам бійню, а потім прийдуть і в росію

«На жаль, з початку цього конфлікту ми вже зрозуміли, що погрози, які виходять від путіна слід сприймати всерйоз. Тому США і наші союзники готуються і до такого розвитку подій. Але якщо дійде до цього, це буде військовий злочин таких масштабів, від наслідків якого ані він сам, ані росія вже ніколи не оговтаються. Точно не при нашому з вами житті» - сказала вона.

Нуланд додала, що такого роду погрози, які постійно лунають з кремля, не змушують боятися росію, а всього лише свідчать про повну безвідповідальність її керівництва.

Нагадаємо, в США не бачать ознак того, що росія зробила які-небудь кроки з підготовки ядерної зброї до використання. Але офіційні особи стурбовані загрозою його застосування більше ніж будь-коли з часів Холодної війни.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що адекватні світові лідери ніколи не пішли б на застосування ядерної зброї першими. Однак російське керівництво адекватністю не відрізняється, тому росія застосувати ядерну зброю може.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: