У кремлі заявили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброї

Читать на русском
У Росії заявили, що будуть застосовувати ядерну зброю лише у разі виникнення загрози існування держави.
Getty Images

Росія застосує ядерну зброю лише у разі «виникнення загрози існування країни».

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков в інтерв'ю PBS Newshour, цитує CNN.

У США розробляють сценарії у разі застосування росією хімічної, біологічної або ядерної зброї – NYTУ США зібрали спеціальну групу, щоб розробити сценарії на випадок, якщо путін наважиться застосувати найпотужнішу зброю зі свого арсеналу.

«Будь-який результат операції, звичайно, не є приводом для застосування ядерної зброї. У нас є концепція безпеки, в якій дуже чітко зазначено, що тільки тоді, коли існує загроза існуванню держави в нашій країні, ми можемо застосувати і фактично застосовуватимемо ядерну зброю для усунення загрози існуванню нашої країни», – заявив Пєсков.

В інтерв'ю він також вкотре збрехав про те, що російські війська не завдають ударів по цивільній інфраструктурі України та мирним жителям, а «обстрілюють і націлюються лише на військову інфраструктуру».

Нагадаємо, у Пентагоні вважають, що володимир путін може пригрозити Заходу застосуванням ядерної зброї, якщо опір України вторгненню продовжиться, викликаючи нові втрати росії.

У свою чергу, журналіст-розслідувати Bellingcat Христо Грозєв заявив, що путін, ймовірно, хотів би застосувати ядерну зброю, але його наказ можуть не виконати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: