Лукашенко назвав умову для вступу Білорусі у війну проти України

Читать на русском
Лукашенко заявив, що Білорусь вступить у війну лише якщо проти неї розпочнеться агресія. Зазначимо, що негласно Білорусь допомагає росії у її агресії проти України.

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь вступить у війну проти України, лише якщо проти неї самої «почнеться агресія».

Про це повідомляє державне видання Белта.

РФ використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів по Україні – CNNБільшість російських винищувачів, які порушували повітряний простір України, вилітали з Білорусі.

«А нас у війну можна втягнути лише одним способом: якщо проти розпочнеться агресія, якщо проти нас почнуть воювати. Тому я тримаю вухо гостро. Коли я це читаю, я викликаю військових: «Доповідайте, що відбувається на північному заході, що на заході? Чи все ми бачимо? Чи мобілізували ми все? Розвідка як працює?» – заявив Лукашенко.

Зазначимо, раніше Лукашенко вже звинувачував Україну у «підготовці нападу на Білорусь».

Незважаючи на те, що Білорусь відкрито не вступила у війну, Євросоюз уже розглядає її як співагресора. Зокрема, в перший день війни російська армія атакувала Україну за підтримки ЗС Білорусі.

Українська розвідка повідомляє, що росія шукає нові способи втягнути Білорусь у війну проти України. За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі від тисячі до півтори тисячі доларів на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: