Зневірилися: Арестович вважає, що росія залишила спроби залучити у війну Білорусь

Читать на русском
Понад 60 відсотків білоруських військових ставляться до ідеї участі у війні проти України категорично негативно. Така армія для росії стане вкрай ненадійним союзником
Ілюстративне фотоTUT.BY

Російські війська вже не можуть розраховувати на залучення у війну проти України білоруських підрозділів, оскільки росія повністю зневірилася у залученні білорусів до бойових дій.

Про це розповів радник глави офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю ВВС.

«Росіяни зараз все пояснили. Перенесення зусиль на схід - це означає зокрема, що вони остаточно зневірилися у своєму прагненні залучити сюди Білорусь. Тим більше за білоруськими опитуваннями, понад 60% їх солдатів і офіцерів категорично негативно ставляться до «операції» в Україні» - пояснив він.

Арестович зазначив, що це - дані як української розвідки, так і білоруської опозиції, яка провела спеціальне опитування серед військовослужбовців.

«Тепер виникає питання: як кидати таке військо в бій? Що зробить військо, 60% складу якого не хоче воювати? Воно або перейде на нашу сторону або розверне зброю проти тих, хто видав наказ» - резюмував радник.

Раніше Арестович пояснив, чому Україна не завдає ударів по військових об'єктах на території Білорусі та росії.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь вступить у війну проти України тільки якщо проти неї самої «почнеться агресія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: