Ракетні удари по містах України свідчать про російську безпорадність – Зеленський

Читать на русском
Успіхи України викликають у росіян перманентну істерику. 3 травня вони відреагували численними та безладними ракетними ударами по українських містах
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 3 травня, 69-го дня війни проти російських окупантів. Він висловив радість з того приводу, що вдалося евакуювати частину цивільних з «Азовсталі» в Маріуполі, а також прокоментував безладні ракетні удари російських ракет по українських містах.

Основне зі звернення президента:

  • До Запоріжжя прибули перші 156 осіб, яких змогли евакуювати з «Азовсталі» в Маріуполі. Жінки та діти — два місяці провели в бункерах. Зараз ці люди в цілковитій безпеці та отримають допомогу.
  • Україна продовжить робити все, щоб витягнути всіх цивільних і військових з Маріуполя. Цим питанням займаються кожен день, хоча це і складно. Російські війська не дотримуються домовленості. Вони продовжують масовані удари по «Азовсталі». Вони намагаються штурмувати комплекс.
  • Успіхи України викликають у росіян перманентну істерику. 3 травня вони відреагували численними та безладними ракетними ударами по українських містах. Львів, Вінниця, Львівська, Кіровоградська, Київська та Дніпропетровська області, Одеса, Харківщина, Закарпаття - росія бомбить все підряд. Що це дасть окупантам? Нічого. Просто зганяють на мирних людях і цивільних об'єктах своє безсилля, тому що проти армії воювати бояться, зате закидати ракетами дитячі атракціони і зерносховища - завжди готові. Чим більше таких ударів - тим далі росія від цивілізації.
  • Трагічна новина - на Рівненщині сталася жахлива дорожня аварія. Зіткнулися автобус, легковик та бензовоз. Безліч загиблих.
  • Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон виступив сьогодні у Верховній Раді. Україна вдячна за цей виступ і за новий пакет військової підтримки.
  • Також сьогодні пройшла ще низка важливих переговорів, у тому числі з президентом Польщі, керівництвом впливового клубу промисловців CEO Wall Street Journal та урядом Албанії.
  • Державними нагородами відзначено 185 військовослужбовців Збройних Сил України, з них двоє – посмертно. Ще двом захисникам присвоєно звання Героя України.

Нагадаємо, ввечері 3 травня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Повідомлялося про вибухи та перехоплені російські ракети в більшій частині областей України.

В результаті ракетного удару російських окупантів по Львову пошкоджено кілька підстанцій. Без електропостачання залишилися дві насосних станції, мінімум одна людина отримала поранення. У Дніпропетровській області пошкоджено залізничні інфраструктурні об'єкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: