Україна не поступатиметься ні п'яддю своїй території заради миру – Зеленський

Читать на русском
Ніхто не готовий змінювати український кордон заради досягнення примарного перемир'я - ані весь світ, який підтримує Україну, ані, тим паче, український народ
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна не розмінюватиме територію на мирний договір з росією. Україна знає, що кремль все одно не зупиниться й Україна має намір повернути всі території, які окуповані росією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю грецькому виданню ERT.

Світ не допустить, щоб виправдовували нацизм – вбивали дітей, руйнували міста, як росія – ЗеленськийСьогодні весь вільний світ об'єднався, щоб більше ніхто не виправдовував нацизм. Щоб більше ніхто не вбивав дітей. Щоб більше ніхто не руйнував мирні міста, як це робить росія

Зеленський підкреслив, що Україна буде повертати свої території. Ніхто не готовий змінювати український кордон заради досягнення примарного перемир'я - ані весь світ, який підтримує Україну, ані, тим паче, український народ.

«Світ не готовий. Ніхто з нас не готовий. Насильницька зміна кордонів - це саме те, що відбувається, інакше кордони України не зміняться... Ми готові відновити нашу територіальну цілісність. В іншому випадку, якщо ми готові поступитися частиною землі росії, то всі ці люди загинули даремно. Чому вони загинули? І росія на цьому не зупиниться, вона не зупинилася на Криму. Просто дати їм час відпочити перед новою атакою через два-три роки? Ми не згодні з цим» - сказав він.

Нагадаємо, Польща не буде гарантом безпеки України, якщо мирний договір з росією передбачатиме здачу українських територій. Варшава публічно готова підтримувати цю позицію.

У МЗС Німеччини заявили, що мирна угода між Україною і росією на умовах президента Володимира Путіна буде тільки запрошенням до нової війни. Тому такої угоди не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: