Угорщина відмовила Україні постачати зброю через свою країну

Читать на русском
Угорщина заявила про відмову надати Україні свою територію для постачання зброї. Про це повідомив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто.
facebook.com/szijjarto.peter.official

Угорщина заявила про відмову надати Україні свою територію для постачання зброї, апелюючи до того, що «безпека угорського народу є першочерговою».

Про це написав глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на сторінці у Facebook у п'ятницю, 25 березня.

Зброя, допомога біженцям та гуманітарна допомога: що Байден пообіцяв УкраїніПрезидент США не сказав, яку зброю отримає Україна. Також він пообіцяв, що США з розпростертими обіймами приймуть українських біженців

«Вчора на саміті прем'єр-міністрів ЄС Президент України Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги: дозволити постачання зброї через нашу країну і натомість припинити закупівлю природного газу та нафти в росії. Ми розуміємо, що для Президента України український народ є найважливішим, але для нас безпека Угорщини та угорського народу є першочерговою», - заявив він.

Сійярто наголосив, що Угорщина робитиме все, щоб не бути втягнутою у війну, тому не дозволить постачання зброї через територію України.

«Ці вантажі були б військовою метою, яку треба знищити, і ми не хочемо ризикувати життям та безпекою угорського народу. У той же час ми також перешкоджатимемо угорському народу заплатити ціну війни. Припинення постачання природного газу та нафти з Росії унеможливить постачання Угорщини енергоносіїв, і водночас призведе до різкого зростання накладних витрат. Тому ми й досі не підтримуємо розширення санкцій на енергопостачання. Ми маємо триматися подалі від цієї війни!», - додав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський напередодні виступив на саміті НАТО та попросив більше військової допомоги. Раніше Зеленський закликав Ізраїль допомогти Україні зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: